4. maaliskuuta 2013

Arvostelu: Dogs of the City

Maaliskuun ensimmäinen arvostelu menee fooruropetelle nimeltä Dogs of The City. Kyseessä on alkujaan vuonna 2004 perustettu, sittemmin ylläpitoaan vaihtanut koirilla pelattava peli, joka sijoittuu kuvitteelliseen suurkaupunkiin.

Kaupunki sijaitsee saarella, joka ei ole erityksissä muusta maailmasta, mutta on selkeästi oma kokonaisuutensa. Saarella sijaitsee tämä Manhattanin kaltainen suurkaupunki, jota ylläpito ei kuitenkaan ole halunnut leimata miksikään tietyksi suurkaupungiksi, mutta myös maalaisidylliä ja metsää. Itse jäin tosin kaipaamaan sitä, että saari olisi koostunut pelkästään laidasta laitaan suurkaupungista, sillä nyt maailmasta jää vähän sellainen kuva, että peliin on täytynyt pakolla ängetä muunlaistakin maastoa. Suurin osa pelin tapahtumista sijoittuu kuitenkin kaupunkiin ja siellä koirajengitkin pitävät majapaikkojaan.

Pelin juoni on tyypillinen vastakkainasettelu viiden koirajengin välillä. Jengeillä on hieman eri tyylejä, jotka voivat vaikuttaa koirien pukeutumiseen tai ulkonäköön, sekä ajatusmaailmaan. Pääasiassa pelattavat koirat ovat kuitenkin ns. katukoiria, jotka elävät vailla ihmisen antamaa huolta. Asetelmat jengien välillä ovat kireät ja joidenkin välillä jopa sotaisat. Peli eroaa hieman tavallisesta laumapelistä juuri jengien määrällään, mikä mahdollistaa myös tarkemman valikoinnin mille linjalle haluaa asettautua. Kuitenkin ylläpidon toivoma hahmo on jengilleen ja johtajalleen uskollinen ja vaikka poikkeuksia saa luoda, niitä toivotaan olevan klassisesti vähemmistönä.

Pelin tekstit ovat laajat, mutta tyyli on aika jyrkkää ja usein hieman käskyttävää. Kaipaisin enemmän sellaista pehmeää ohjailemista, nyt tekstien keskellä olevat lihavoinnit, jotka muuten jäsentävät tekstejä hyvin, vaikuttavat myös hieman huutomerkeillä kirjotuilta. Väliotsikot voisivat näissäkin kohtaa toimia lempeämpänä vaihtoehtona. Myös toistoa esiintyy tekstissä paljon erityisesti sääntöjen osalta, mikä saa säännöt tuntumaan vähän rautalangasta väännetyiltä. Muuten sisällöstä löytyy todella hyviä lisäosioita kuten peliohjeita yleisesti fooruroolausta varten, sekä kiva ideaosio, mistä saattaa ammentaa inspiraatiota hahmoaan kohtaan. Myös esimerkkejä on runsaasti erityisesti sääntöjen kohdalla.

Säännöt ovat pääasiassa hyvin tyypilliset foorupelille, mutta joissakin kohdissa tulee vähän sellainen olo, että mennään ylikontrolloinnin puolelle. Hahmorajat ovat tiukat ja perustuvat osittain foorumilla vietettyyn aikaan ja aktiivisuuteen. Osittain säännöissä löytyy myös vaikeasti ymmärrettävyyttä, sillä vaikka hahmolla saa olla pelejä samaan aikaan kolme, hahmoa ei saa kuitenkaan jakautua, mikä yleensä käsitetään samaksi asiakasi foorumaailmassa.

Pelin ulkoasu on helppo navigoida, sopii pelimaailmaan ja on siisti. Erityisen mukavaa oli huomata, että foorumi on istutettu samaan ulkoasuun. Foorumi on kuitenkin vierailta suurimmiksi osin suljettu ja näkyvissä on ainoastaan hahmojen alueet, josta voi silmäillä eri laumojen jäseniä. Pelaajia löytyy foorumilta 76 kappaletta, mutta tästä porukasta löytyy monia epäaktiivisia yksilöitä (Pelissä kuitenkin menossa käyttäjälistan siivous vielä arvostelun aikana) Hahmoja on jopa lähemmäs 140 kappaletta. Erilaisia pelialueita on runsaasti, tästä pitäisi löytyä jokaiselle jotakin!

Yhteenvetona Dogs of The City on ihan mielenkiintoinen jengipeli, joka tarjoaa pelaajalleen monia virikkeitä, sekä mielenkiintoisen peliympäristön. Peli ei välttämättä sovi ihan ensimmäiseksi, mutta mikäli inspiraatiota löytyy niin varmasti täälläkin pärjää mukana. Vastakkainsettelupeleistä tämä on tällä hetkellä kuitenkin yksi eheimpiä, vaikka juoni perustuukin hyvin klassisiin piirteisiin.


+ Todella virikkeellinen peliympäristö
+ Runsas pelaajakunta
+ Ehjät grafiikat
- Tekstien laatu
- Sääntöjen tiukkuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti