19. marraskuuta 2011

Arvostelu: Peter Pan - Legends Live Twice

Vuonna 2006 lokakuussa alkunsa sai J.M Barrien kirjaan pohjaava fanfiction rope nimeltä Peter Pan – legends live twice. Barrien kirjaan pohjaavalla pelillä ei ole juuri mitään tekemistä Disneyn pehmoleluversion kanssa, vaan alkuperäisesti aikuisille suunnattu taru on otettu käyttöön myös kaikkine synkkine piirteineen sisältäen myös väkivallan. Pelin juoni vie meidät 5 vuotta eteenpäin elokuvan päätös hetkestä aikaan jolloin niin Kadonneet pojat, Darlingit kuin Peter Pankin ovat jo teinejä. Kyllä, myös Peter päätyi lopulta Lontooseen, joka toimii pääasiallisena pelikenttänä. Kapteeni Koukku ei kuitenkaan ole loupunut lahtausajatuksistaan ja näin Legends Live Twice on luonut pohjan juonirikkaalle ja kirjaa soveltavalle roolipelille. Peli jäi tauolle joulukuussa 2009 palatakseen uudelleen lokakuussa 2011, jolloin pelin admin, yleisesti ropemaailmassa Nibsinä tunnettu heppu päätti ehostaa pelin uuteen uskoon.

Legends Live Twicen ulkoasu on leikkisä ja yksinkertainen kenties teemaa tukien, mutta saattaa myös hieman sekoittaa navigoinnin puolelta. Enter-sivulta löytyy mielenkiintoa herättävä tribuutti-video Barrien kirjaan pohjaavalle elokuvalle, mikä kannattaa ehdottomasti katsoa mikäli peli herättää mielenkiintoa. Etusivulta löytyy tarvittavat linkit, mutta ”Pelin infot” linkki asettaakin lukijan erilaiselle ulkoasupohjalle kera uuden linkkimaailman, mistä ei kannata turhia hämmentyä. Pelin infot ovat täsmällisiä ja kompakti paketti juonesta, sekä erilaisista pelihahmoista ja maailmasta. Jos kirja ei ole tuttu, eikä elokuvaakaan ole tullut katsottua (ei disney-versio), ei hätää sillä infoista saa varsin kattavan kuvan siitä, mitä pelillä ajetaan takaa. Pelissä on mahdollista luoda canon-hahmoja (= alkuperäisen tarinan hamoja), sekä täysin omia luomuksia. Molempia esiintyy pelissä jo valmiiksi. Pelin suositusikäraja on näennäisesti korkea +15, eikä peliä suositella aloittelijoille. Molempia puollan itsekin, sillä aiheyhdistelmänä, sekä teemana Legends Live Twice on verrattain haastava kokonaisuus, mikä vaatii tavallisten peliseikkojen tuntemusta. Pelin kanssa ei voida liiaksi korostaa, ettei kyseessä ole lapsenmielinen Disney-versio, eikä tätä pakkausta ainakaan sen mielikuvan perusteella kannata lähteä tuomitsemaan.

Foorumilla ulkoasu on hieman kömpelö ja tummavärimaailma saattaa pidemmän päälle häiritä silmää, mutta navigoinnin helppous, sekä hyvin rakennetut pelialueet tasapainottavat seikkaa erinomaisesti. Foorumille rekisteröidytään hahmon etunimi sukunimellä, eikä omalla nickillä, mikä johtaa automaattisesti siihen, että useampaa hahmoa hallussa pitävät henkilöt saavat useamman käyttäjätunnuksen. Hahmoja on tällä hetkellä pelissä vain puolisen tusinaa, mutta uutta nousua povataan tulevaksi. Ylläpito on aktiivisesti mukana pelin elämässä ja rohkaisee myös pelaajia osallistumaan pelin kehittämiseen.

Legends Live Twice puhuu paljon omasta puolestaan, kun juoneen pääsee syventymään paremmin, eikä huolitellusta kokonaisuudesta ole juurikaan huonoa sanottavaa. Tämän hetkinen hiljaiselo toki vaikuttaa pelikokemukseen, mutta itse suosittelen käymään sisään rohkein mielen, erityisesti jos teema kiinnostaa ja pelaaja hakee vähänkin haastavampaa pelikokemusta. Tämä peli antaa varmasti paljon kokeneelle pelaajalle!

Peter Pan - Legends Live Twice

+ Todella täsmälliset juonikuvaukset, antavat hyvän pohjan pelaamiselle

+ Taitavaa sovellusta kirjasta
+ Kokeneelle pelaajalle haastetta
- Ulkoasut saattavat antaa heikkoa kuvaa pelistä
- Vaativa aloittelijalle

2 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen upeasta ja varmasti hyödyllisestä arvostelusta! <3

  Paria kohtaa haluan kommentoida erikseen:

  "...palatakseen uudelleen lokakuussa 2010..."

  2011. Voi olla, että virhe on sivuillakin typoiluideni takia, mutta siis uusi aloitus oli tänä vuonna, lokakuu 2011. x)

  "Legends Live Twicen ulkoasu on leikkisä ja yksinkertainen kenties teemaa tukien, mutta saattaa myös hieman sekoittaa navigoinnin puolelta."

  Tarkoittanet tällä sitä kun Pelin infot-osiossa on eri navigointi-menu? Itsekin olen sitä sen säädöstä asti pohtinut, pitäisikö tehd sinnekin samanlainen flash-menu tai ainakin jättää se "päävalikko" sinne sen info-valikon lisäksi.

  "Foorumilla ulkoasu on hieman kömpelö ja tummavärimaailma saattaa pidemmän päälle häiritä silmää, mutta navigoinnin helppous, sekä hyvin rakennetut pelialueet tasapainottavat seikkaa erinomaisesti."

  Joo, foorumin oletus-ulkoasu oli pitkään vaalea ja silmälle helpompi Igloo, mutta kyllästyin siihen vuosien saatossa. Taidanpa vaihtaa sen takaisin, koska rekisteröityneet voivat kuitenkin itse vaihtaa ulkoasun itselleen sopivaksi. Onpahan vieraille kevyempi versio. :)

  Ihan mielenkiinnosta siihen kumpaa videota kehaisit mielenkiintoiseksi; eli kumman videon siinä Enter-sivuilla satuit näkemään? Tuon uuden joka alkaa Peterin ja Wendyn keskustelulla vai sen vanhemman jossa oli tekstilainaus kirjasta alussa? Kun se vanha versio oli siinä epäonnisesti jonkin aikaa päivityksen jälkeenkin, palvelimentarjoajani ongelmien takia.

  Ja lopuksi, olen erityisen ilahtunut tästä plussasta:

  "+ Taitavaa sovellusta kirjasta"

  ...koska ko. kirja (ja se 2003 live-action elokuva) ovat suurinpiirtein elämäni rakkaus joten on ihanaa, jos olen jonkun mielestä onnistunut tuollaisessa, (oli mielipide miten yleispätevässä mielessä tahansa.) x) :D

  PS.
  Ja kiitos ulkoasun teko-tarjouksesta. Todennäköuisesti tartun siihen jossain vaiheessa ainakin jonkun roolipelini kanssa, jos et siitä hurjia summia pyydä. :D Sitten kun kyllästyn noihin yksinkertaisiin luomuksiini. Tosin, itse pidän yksinkertaisesta sillä minulla on käytössä vain yksi, todella huononäköinen silmä (vaikkei se ainakaan fanivideo-harrastuksessani paljon näy.) Kuva-grafiikat teen aina mieluummin itse, mutta noin niinkuin muu ulkoasukokonaisuus voisi vaikka ollakin jonkun muun toteuttama, koska itse en tosiaankaan jaksa kehittää taitojani sillä saralla. Sivustojeni asiasisältö on minulle aina tuhat kertaa tärkeämpää ja inspiroivampaa. ^^

  VastaaPoista
 2. ojdå, no mutta korjasin ainakin vuosiluvun oikeaksi ^ ^ Juu navigoinnissa viittasin juuri siihen toisen linkkivalikon yllättäiseen katoamiseen, eihän siinä sinällään mitään kunhan vierailija ei päädy miettimään, että pelillä on päivityskaytkosta ja jompi kumpi on vanhempi leiska tms. Ja sen uudemman videon näin :3
  ps. En pyydä tekeleistäni mitään. Omasta kädenjäljestäni hyviä esimerkkejä ovat Noitavainon ja Kashomen ulkoasut (löytyy muuta-sivulta linkit), itse perustan myös enemmän yksinkertaisemmasta, mutta kuitenkin jonkun pienen twistin omaavasta koosteesta :9

  VastaaPoista