5. lokakuuta 2011

Pelaajan mielipide ≠ Hahmon mielipide

Taannoin seikkailin eräällä roolipelifoorumilla, jossa silmiini iski topici sisältäen pelin pelaajien sisäisten välien selvittelyä. Hetken luettuani selvisi, että joku pelaaja oli loukkaantunut siitä mitä jokin toinen pelaaja oli hahmollaan tehnyt hänen hahmolleen. Kyseessä ei ollut hittitilanne, vaan ilmeisesti hahmojen välistä sanaharkkaa. Tapahtuma oli nostattanut pelaajat varpailleen ja ylläpito teki parhaansa vakuuttaakseen pelaajiaan, että hahmon sanomia ei pidä ottaa henkilökohtaisesti hahmon pelaajalta. Lopulta keskustelu oli useita kymmeniä viestejä pitkä, mutta päättyi onnellisesti anteeksi pyyntöihin. Minulle se jätti ajatuksia.

Kuinka yleistä on hahmojen personoiminen niitä pelaavaan henkilöön? Itse olen huomannut, että omat hahmoni omaavat aina joitakin piirteitä itsestäni oli kyseessä sitten luonnetta tai mielenkiinnon kohteita. Myös omat ihmisihanteeni puskevat yleensä selkeästi läpi hahmojeni profiloinnista. Tämän kaltaisen samankaltaisuuden luulisi olevan kohtuullisen yleistä, sillä toki on helpompi pelata hahmoa, johon on helppo samaistua. Filosofointia aiheesta me ja yhteys hahmoihimme voisi varmasti jatkaa sivu kaupalla, mutta ehkä jätän tämän aiheen vielä toviksi.

Olen kuitenkin iloinen, että kyseinen tilanne ei ole ollut kovinkaan yleinen – itse asiassa en siihen ole muualla törmännyt ollenkaan. Onhan kuitenkin aika selvää, että hahmon mielipide toisesta hahmosta ei ole pelaajan mielipide toisesta pelaajasta ja kyseinen seikka olisi mielestäni hyvä pitää ajatuksissa varsinkin konfliktipelejä pelatessa. Suurimmalle osalle se onneksi on päivän selvä juttu.

~Astria

1 kommentti:

  1. Näinhän se menee :3 itselleni on käynyt kerran niin, että olen jotenkin liian empaattisesti eläytynyt hahmooni, kun sille on puhuttu törkeitä asioita. Tavallaan se myös auttaa reagoimaan tilanteeseen, kun miettii, että mitähän itse tekisin tuossa tilanteessa. Liiallisuuksiin ei tietenkään kannata mennä, kuten tässä jo totesitkin.

    Blogisi vaikuttaa kiinnostavalta ja kätevältä muita roolipelaajia ajatellen. Odotan innolla lisää julkaisuja! :>

    -Duckie

    VastaaPoista