29. huhtikuuta 2014

Arvostelu: Uusi Legenda

Tässä on nyt sitten minun kaikkien aikojen ensimmäinen peliarvosteluni!
Olkaatten hyvät!
- DrRockter

Kolmekymmentä vuotta sitten Hopeanuolen poika Weed astui haudan lepoon, mutta tämä ei suinkaan ollut kuuluisan tarinan loppu vaan uuden alku! Uusi Legenda on vuonna 2010 perustettu foorumiroolipeli, joka pohjautuu löyhästi tuohon Yoshihiro Takahashin luomaan maailmaan. Pelissä pelataan siis villikoirilla ja susilla, jotka taistelevat Japanin alueiden vallasta. Tällä hetkellä peliä ylläpitävät GlowyDaBstrd ja purinah, ja heidän lisäkseen laumatoiminnassa on apuna myös joukko laumanjohtajia eli pikkuadmineita. Ylläpidon mukaan peli ei ole aloittelijaystävällinen vaan liittymiseen vaaditaan aiempaa pelikokemusta. Ensimmäistä hahmoa haetaan vieraskirjan kautta, mutta sen jälkeen hahmot haetaan foorumilla.

Hopeanuoli-fanille tässä on peli, jossa on mukavasti tuttua ja turvallista, mutta myös uutta ja ihmeellistä; Ohun soturit, Igat ja Kogat sekä susien monarkia luovat kotoisan tunnelman ja oman jännityksensä lisää kysymys Ohun valloittaneesta Volkerista ja kapinallisista, jotka taas haluavat vapauttaa koko Japanin! Mutta vaikka peli pohjautuukin Hopeanuoleen, ei kyseisen tarinan tunteminen välttämättä ole pakollista ja peliin pääsee sisään myös taustatarinaa tuntematta! Pelaajan tulee päättää mihin laumaan hän haluaa kuulua ja kenen puolesta taistella. Pelin juoni on tiivistettynä laumojen väliset valtataistot, mutta peliin liittyessä kannattaa tarkistaa mitä pelissä on viimeksi tapahtunut, sillä hahmot itse määräävät toiminnallaan maailmansa tulevaisuuden. Tämän voi tarkastaa helposti kotisivujen ”tapahtunut”-osiosta.

Sääntöjä pelissä on ensisilmäyksellä vähän, mutta kun asiaa alkaa tarkemmin tarkastelemaan, alkaa luettavaa löytyä. Ohjeistus on kattavaa ja kaikkeen löytyy melko varmasti vastaus. Pelissä on tehty hyvin selväksi se, mitä hahmot voivat tehdä ja mitä he eivät pysty tekemään. Kyseessä on kuitenkin realistisuuden ja epärealistisuuden välissä pomppiva maailma, joten on hyvä että peliin on vedetty rajat sille mihin kaikkeen hahmot voivat pystyä ja miten hahmoja voidaan kehittää. Jos jotakin miinusta täytyy sanoa niin näistä infoista löytyi myös muutamia, luultavasti epähuomiossa päivittämättä jääneitä kohtia kuten vanhojen adminien nimimerkkejä, ja vanhoja sääntöjä koskien esimerkiksi sitä koska voit luoda toisen hahmon peliin. Nämä ovat kuitenkin pikkujuttuja eivätkä häiritse liiaksi!

Kotisivujen ulkoasu on kaunis ja sen myötä saa heti selvän käsityksen siitä, mihin maailmaan ollaan astuttu. Mainitsemani tuttu ja turvallinen, mutta uusi ja ihmeellinen näkyy paitsi pelin maailmassa myös sen sivujen ulkonäössä. Värimaailma on tasapainossa ja mukavan maanläheinen eikä mikään hyppää häiritsevästi silmille. Sanotaanko että ulkonäkö tukee sisältöä!
Kaikki tiedot on selkeästi esillä ja nopeasti silmäilemällä tietää otsikoiden perusteella mistä lähteä etsimään sitä, mitä ikinä haluaakaan löytää. Ainoa asia mikä minua häiritsi oli se ettei foorumille löytynyt selkeää linkkiä päävalikosta ja jouduin hetken etsimään tietä foorumin puolelle.

Foorumi taas on selkeä ja keskittynyt nimenomaan pelaamiseen siinä missä kotisivuilta löytyy kaikki oleellinen tieto yleisesti pelin maailmasta. Foorumin puolelta löytyvät laumakohtaiset hahmoesittelyt sekä laumoja koskevat tarkemmat tiedot ja uutiset. Pelialueita on paljon, mutta niiden viestit on ikävä kyllä piilotettu vierailta.
Pelaajia on tilastojen mukaan tällä hetkellä 35 ja foorumille rekisteröidytään pelaajan nimimerkillä eli jokaisella pelaajalla on yksi tunnus, jolla pelataan kaikkia hahmoja. Aktiivisia hahmoja pelissä näyttäisi hahmoesittelyjen perusteella olevan yli sata ja hautausmaallekin on hahmoja päätynyt melkein kaksinverroin. Eli aktiivinen peli näyttäisi olevan kyseessä!

Yhteenvedoksi voin siis sanoa että peli tarjoaa Hopeanuoli-faneille tutun ympäristön, mutta antaa pelaajille mahdollisuuden oikeasti vaikuttaa pelin tulevaisuuteen. Ei-aloittelijaystävällisyys takaa varmasti kokeneille pelaajille tasokasta peliseuraa ja siten peli myös erottuu edukseen valtaosasta saman genren pelejä. Kotisivut ovat selkeät ja melkein kaikki tarvittava löytyy helposti. Peliin on selvästi nähty vaivaa, joskin melko vakavan kuvan yleisilme itsestään antaa. Pelin aktiivisuudesta päätellen vastauksia tuskin tarvitsee odottaa kovin kauaa ja sitä kautta myös hahmopyynnöt oletettavasti käsitellään nopeasti. Voisi siis sanoa että kaikenkaikkiaan hyvin toimiva paketti, joka varmasti antaa pelaajalleen paljon!


Tiivistettynä
+ Selkeät kotisivut ja sisältöön nähden yhtenäinen ulkonäkö.
+ Aktiivinen ylläpito ja pelaajakunta
+ Pelaajilla mahdollisuus vaikuttaa juonen kulkuun!
+/- Ei-aloittelijaystävällinen.
- Kotisivujen ja foorumin välinen navigointi hankalaa.
- Sivustolla hieman vanhentunutta tietoa.

2 kommenttia:

 1. Tämä ei ollut arvostelu, tämä oli esittely.

  Myöskään pelaajien tai hahmojen määr ei kerro pelin aktiivisuudesta, vaan se, kuinka konta viestiä foorumille kirjoitetaan viikossa. Suurin osa pelaajista liittyy, pelaa kolme peliviestiä ja eikä koskaan palaa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soihdussa meidän ei ole tarkoitus vain lyödä faktoja pöytään, vaan koska kyseessä on blogi ja monet pelit tavoittelevat myös huomiota meidän kauttamme, olemme päättäneet antaa arvosteluissa myös vähän kokonaisvaltaisempaa pohdintaa pelistä. Eli siis huomiota myös siitä miten asiat pelissä kulkevat, eikä siitä ole koskaan tullut valitusta.

   Täytyy myös sanoa, että olen hieman erimieltä tuosta hahmojen ja pelaajien määrästä. Kyllä minua ainakin pelaajana se kiinnostaa vaikuttaako pelissä kolme ja viisitoista pelaajaa. Tässäkin arvostelussa oli ihan mielenkiintoista saada tietää kuinka paljon hahmoja on kuopattu elossa oleviin nähden. Sekin kertoo omaa tarinaansa. Noin jyrkkä asenne myös liittyjiä kohtaan on minusta turhan raju, sillä hyvin tehdyistä hahmoista pidetään kyllä kiinni, eri asia jos ylläpito päästää läpi hutaistuja luomuksia, joihin mielenkiinto lopahtaa pian. :) Mutta ei niistä sen enempää.
   Terkuin Acha

   Poista