13. heinäkuuta 2013

My Dream Game

Voi kaiketi helposti kuvitella, että erityisesti adminin hommissa epäonnistuneelta pelaajalta, kuten minulta, löytyy kaappi täynnä ideoita ja toteuttamattomia maailmoja. Oikeastaan sen sijaan, että loisin foorupelejä, minun kenties kannattaisi kirjoittaa romaaneja, mutta kirjoittajana olen naurettavan selkärangaton. Se mitä ihannoin uuden pelin luonnissa, oli se spontaani pelkän rangan luominen, jonka sitten pelaajien juonet ja hahmot täydensivät tarinaksi.

Rakastan luoda maailmoja. Miettiä yhteiskuntarakennetta, kaupunkien arkkitehtuuria, sitä mistä maailmaa asuttavat olennot saavat kuulla päin tuoreimmat uutiset, minkälainen valuutta pyörittää koko kokonaisuutta... Kaikki se on aina ollut minulle se suurin leikkikenttä ja todennäköisesti syy myös siihen, että kun se kenttä on ollut valmis, on jossain vaiheessa kuihtunut myös kiinnostus. Siitä huolimatta, etten itse ole kyennyt ylläpitämään omia kokonaisuuksiani, on silti olemassa sellaisia pelejä, jotka toivoisin jonkun muun luovan. Joissa voisin itse pelata ilman adminin velvollisuutta.

Oma suuruuden hullu unelmapelini sijoittuisi ehdottomasti Steampunkin maailmaan. Ilmalaivojen ja höyryteknologian ihannointini saisi tässä maailmassa tuulta siipien alle. Olen aina koettanut löytää myös tapaa luoda foorupeli, johon saisi yhdistetty Miyazakin mystiset ja kauniit maailmat kuten Henkien Kätkemän, Laputan ja Liikkuvan Linnan maisemat. Ongelma omassa unelmapelissäni on juoni. En ole tähän päivään mennessä keksinyt sopivaa kokonaisuutta juoneksi, jotta edellä mainitun kaltaisen pelin voisi edes luoda (jos olisin keksinyt, olisin kaikesta huolimatta luonut ^^).

Löytyykö teiltä muilta hulluja peliunelmia, joita ette ole itse uskaltaneet lähteä toteuttamaan tai jotka ovat vielä sen verran keskeneräisiä, että niiden toteuttaminen ei olisi järkevää? Koe-eläin osiosta löytyy uusin pyyntöni aiheeseen liittyen, mikäli haluatte jakaa ideaa hieman enemmän, taikka sitten kommenttikenttä on vapaata riistaa :)

Kaunista kesää!

Alkuperäinen linkki

1 kommentti:

  1. Itseasiassa tällä hetkellä hitaasti mutta varmasti olen kansainvälisellä porukalla luomassa roolipeliä, jonka olisi tarkoitus toimia niin suomeksi kuin englanniksi, tietysti toisistaan eroteltuina, mutta että sama ajatus on saatavilla kummallakin kielellä.

    Ja luoja kuinka tuntuukaan että yhden lajin luominen jo on suuritöistä kun miettii mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon. Etenkin kun päätarkoitus on olla mahdollisimman looginen kaikesta "epänormaaliudesta" huolimatta. Joten ehkä sitten joskus tuo on valmis... joskus...

    Mutta pääasiassa olen itse laiska pelaamaan mitään missä täytyy kauheasti omaksua tietoa. Näin tietenkin on helpompaa kun on itse ollut pohtimassa asioita. Täytyy rehellisesti sanoa että nautin kuitenkin nykyään huomattavasti enemmän ylläpitäjän hommista ja ideoimisesta kuin itse roolipelaamisesta.

    VastaaPoista