22. joulukuuta 2012

Ylläpitäjä on myös elävä olento

Pyöriskeltyäni hieman taas kerran Rope.Netin sivuilla päädyin lukemaan myös sivuston vieraskirjaa ja pitää myöntää, että tulin kyllä kohottaneekseni kulmia. Vieraskirjassa oli useita viestejä, jotka oli kirjoitettu todella epäasialliseen sävyyn koskien listalle hyväksymisen kestämistä ja ylläpidon kiinnostusta tehdä päivitystyötään. Haluan itse useamman vuoden tässä rope-maailmassa pyörineenä nostaa asiaa hiemanpöydälle, sillä vaikuttaa siltä, että monet ihmiset eivät täysin käsitä joko päivittämiseen menevän ajan ja vaivan määrää tai sitten eivät vain arvosta toisten tekemää työtä tarpeeksi.
Rope.Net on toiminut monille foorumiroolipelaajille listauksena jonka kautta se ensimmäinenkin roolipeli on aikoinaan löydetty, mutta monille myös listauksena jonka kautta uusia pelejä on metsästetty. Uudet roolipelit ovat saaneet hyvän, näkyvän paikan Rope.Netin listauksista ja ovat saaneet kävijämääräänsä kasvatettua yleensä heti liittymisen jälkeen. Hyöty on usein ollut korvaamatonta. Silti löytyy ihmisiä, jotka suutahtavat ylläpidolle hyväksymisten kestämisestä. Nyt on aika todella miettiä uudelleen ja käyttää sitä niin tunnettua maalaisjärkeä. Yksikään foorumropemaailman ihmisistä ei tee työtä palkalla ja kaikki mitä palkalla ei tehdä on yleensä ylläpitäjien omien arkitoimien armoilla. Mikäli aikaa ei ole, sitä ei ole. 100% varmuus on, että yo-kirjoitukset, pääsykokeet, työt ja irl-harrastukset ovat tärkeämpiä kuin roolipelilistaus ja se saako jokin peli nimensä listoille tänään vai kahden viikon päästä.
Haluaisin, että kaikki tätä tekstiä lukevat, jotka joskus ovat huohottaneet Rope.Netin tai jonkin muun listauksen hyväksymisaikojen perään tai jopa huomauttaneet asiasta, ajattelevan nyt hetken sitä, että kaikki nämä ylläpitäjät ovat myös ihmisiä, joilla on myös irl-elämä. Kukaan ei tahallaan viivytä päätöksiä, eikä kukaan tahallaan laita ihmisiä odottamaan tai huvikseen evää hakemuksia pikkuvirheiden vuoksi. Me olemme kuitenkin kaikki eläviä ja hengittäviä ihmisiä, joilla on tunteet ja oma persoona. Olkaa nyt kaikki ihmiset tästä eteenpäin fiksumpia ja kohdelkaa myös ylläpitäjiä kuten ihmisiä kohdellaan ja kunnioitetaan heidän tekemää työtä rope-maailman hyväksi!

Ja kaikille niille, joille tämä oli päivänselvyys, kiitos siitä, että olette olleet kärsivällisiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti